Tips voor een mooie huid

.
.

TIPS VOOR EEN MOOIE HUIDCosmetica kan de klok niet volledig terugdraaien, maar met een optimale verzorging

haalt u alle mogelijkheden uit uw huid.

Hoe kunt u het beste uw huid verzorgen? Waar moet u op letten?

Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.


Lees verder voor meer informatie.

ADRESDakotastraat 14

6562 HG  Groesbeek - BreedewegU vindt ons door de Parachutistenstraat in te rijden (in de Breedeweg tegenover het kerkplein).

Dan neemt u de 2e straat rechts, in de nieuwbouwwijk.

Wij zitten aan de rechterkant op nr. 14,

Bel voor een afspraak024 - 397 4184

OPENINGSTIJDENMaandag        gesloten

Dinsdag          9:00 tot 17:00 uur

Woensdag     gesloten

Donderdag    12:30 tot 17:00 uur

Vrijdag            9:00 tot 17:00 uur

Zaterdag        9:00 tot 13:00 uur

Tip 1 : 

Gebruik nooit 2 merken door elkaar op uw huid voor de dagelijkse verzorging.

Uit recent onderzoek is gebleken dat door het gebruik van verschillende merken door elkaar je pigmentvlekken in de hand werkt en/of uitslag. Producten kunnen op elkaar inwerken én reacties geven! Hiermee voorkomt u dus ook irritaties en reacties.

Tip 2 :  

Reinig de huid 2 x per dag!

De meesten van u weten dat de huid ’s avonds vuil is. Het uitgewerkte (verzorgings)product van ’s ochtends en de make-up moet er af. Wat niet iedereen weet is dat de huid ’s ochtends het meest onzuiver (vies) is. ’s Nachts ontgift de huid over het hele lichaam. Het afval gaat van binnen naar buiten door de huid. Dit gebeurt hoofdzakelijk in de nacht. Dit vuil wat van binnenuit komt en het bedorven product van de vorige verzorging zit op de huid en moet eraf gehaald worden door producten die de huid schoonmaken, ondersteunen, verbeteren en de veroudering doen vertragen.


Het beste resultaat om uw huid te reinigen  krijgt u door lang met de milk/gel te roteren. Dit zorgt ervoor dat het vuil emulgeert in het product en dat het loslaat van de huid.


Hoe schoner u de huid maakt, des te beter de verzorgingsproducten daarna kunnen intrekken en hun werking doen. Sla dus ook nooit het reinigen van de huid over. Ook niet als u moe bent of geen zin heeft.

De beloning komt met het ouder worden!

Tip 3 :  

De huid van de ogen (en mond) eisen een eigen aanpak.

De structuur van de huid rondom de ogen en mond is fijnmaziger dan die van de rest van het gelaat, hals en decolleté. Oogproducten moeten dus fijner van structuur zijn willen ze in deze huiddelen kunnen intrekken. Om de peptides zó klein te maken dat het product kan intrekken rond ogen en mond is een bewerkingsproces nodig vanuit de fabrikant die intensiever is.

U heeft dus altijd een andere reiniging nodig voor dit gebied en andere dag- en nachtproducten voor de verzorging.


Omdat deze huid zó teer is, moet deze huid héél zachtjes gereinigd worden, met weinig druk! Zorg dat de dunne elastine en collageenvezels zo lang mogelijk in tact blijven en niet uit lubberen.

Tip 4 :  

Sla nooit hals en decolleté over in de verzorging, in de reiniging, in het aanbrengen van de dag- of nachtverzorging. Hals en decolleté zijn het lastigste strak en mooi te krijgen op latere leeftijd.


Ook de achterkant van de hals komt in aanraking met de zon en zal snel verouderen. Reinig deze dus ook dagelijks twee keer. Hoe beter de reiniging plaats vindt hoe beter de producten intrekken. Hoe beter de hals van achteren deze verzorging krijgt, hoe beter de huid ook aan de voorkant strak getrokken wordt.

Tip 5 :  

Alleen door middel van producten kunt u veroudering vertragen, niet door alleen naar de behandelingen van een schoonheidsspecialiste te gaan. De behandelingen van een schoonheidsspecialiste ondersteunt een verbetering van de huid, maar in combinatie van een goede reiniging en verzorging thuis, zult u pas echt uw huid kunnen veranderen of in optimale conditie houden.


Goede producten voor de reiniging en verzorging voor thuis zullen de verbetering die met een behandeling is bewerkstelligd stimuleren en vasthouden.

Tip 6 :  

De zon beschadigt de huid altijd! U moet uw huid dus beschermen tegen de zon.

De zon is de grootste oorzaak van veroudering. Huid die niet in het zonlicht komt veroudert veel trager. Het advies is dan ook om een After Sun altijd te gebruiken nadat de huid in de zon is geweest. Dus eerst reinigen met milk en tonic en erna de After Sun minimaal 5-10 minuten laten intrekken. Erna afspoelen en dag- of nachtcrème aanbrengen.


Zonnebrandcrèmes bevatten uiteenlopende hoeveelheden SPF. Belangrijk om te weten is dat een SPF alleen bescherming biedt tegen UVB-stralen, niet tegen UVA-stralen! Dat betekent dat een SPF wel bescherming biedt tegen verbranden, maar geen bescherming biedt tegen het verouderen van de huid!

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bestaat er geen groot verschil tussen zonnebrandcrèmes met een SPF boven factor 15. SPF15 biedt 93,3% bescherming, SPF30 biedt 96,6% bescherming, SPF50 biedt 98% bescherming. 100% bescherming bestaat niet.

Wist u dat: de term 'sunblock' niet meer gebruikt mag worden? De FDA (Food and Drug Administration) heeft dit recentelijk verboden, omdat de term de indruk wekt dat het mogelijk is om UV-stralen volledig te blokkeren, terwijl 100% bescherming tegen UV-stralen niet bestaat.


Natuurlijk zonlicht bestaat voor ongeveer 95% uit UVA-stralen en voor zo’n 5% uit UVB-stralen. Deze twee soorten straling verschillen sterk van elkaar en hebben daarom op een andere manier invloed op onze huid.

UVA-stralen zorgen voornamelijk voor huidveroudering, daarom staat de ‘A’ ook wel voor ‘Aging’, UVB-stralen zorgen voornamelijk voor zonverbranding, daarom staat de ‘B’ ook wel voor ‘Burning’.

Voor voldoende vitamine D hebben we genoeg aan 10-15 minuten zonlicht per dag. Wordt u langer dan 15 minuten blootgesteld aan zonlicht, bescherm uzelf dan altijd met een SPF!


Let op: u hoeft niet bewust in de zon te zitten om aan de 15 minuten per dag te komen. Ook achter glas wordt uw lichaam blootgesteld aan UV(A)-stralen.

Het is daarom aan te raden u elke dag in te smeren met een antirimpel crème met SPF12 of hoger!

Tip 7 :  

Begin op tijd met smeren!

Na het 23ste levensjaar gaat de huid langzaam achteruit in conditie. De eerste rimpels zie je rond de 30ste. Voorkom ze door goed en op tijd de juiste producten te gebruiken die verouderen tegengaan.


Dames met sproetjes en/of rossig haar hebben een tere en dunne huid. Ze krijgen eerder rimpels en zullen eerder moeten gaan beginnen met het smeren van de sterkere producten.

Tip 8 :  

Gebruik altijd een spatel om het product uit de pot te halen.

Ga nooit met de handen in een pot met crème. Als u uw handen gewassen heeft zijn ze vetvrij, niet helemaal bacteriënvrij. Als u met uw handen in een pot gaat brengt u uw bacteriën in de pot en bederft het product binnen enkele uren. Het product staat niet in de koelkast en wordt bewaard bij 15-20 graden. Door de geur van een crème kunt u niet ruiken of het bedorven is maar de werkbare stoffen doen niets meer voor uw huid!

.........

Copyright  © All Rights Reserved 2010     l     L' Art Unique Hair & Beauty     l     Ontwerp: Diana Sommerdijk